Vores kostpolitik er som følger

Vi har stor fokus på vores kostvaner, både elevernes og de ansattes. Hver dag tilstræbes det, at der er frugt og grønt til maden efter Sundhedsstyrelsens principper om “6 om dagen”.

Vi fremstiller så meget som muligt af maden fra bunden, bl.a. dyrker linjefaget “Landbrug” en del grøntsager og leverer svine-og oksekød af egen avl. Brødet bager vi selv, og der serveres kun kage ved særlige lejligheder.

Som en naturlig del af vores pædagogik er eleverne med i køkkenarbejdet. Vi er en del af Efterskoleforeningens Køkkentjansen, hvor fokus er at eleverne skal lære mere i køkkenet, en blot hvordan man vasker op. Derfor vil alle elever have godt en uge i køkkenet i løbet af året, hvor de bliver indvolverede i madlavningen. Mindst én gang sætter vi ekstra fokus på forholdet mellem kost/krop og indlæring, enten ved besøg af gæstelærere eller en temauge/aften om emnet.

Vi har, som en del af vores kostpolitik på skolen, en forventning om, at eleverne ikke indtager store mængder sodavand, da de indeholder masser af sukker, hvilket giver et ustabilt blodsukker. Der er bred enighed blandt “de lærde” om, at sukker er medvirkende årsag til koncentrationsbesvær og indlæringsvanskeligheder. Derfor beder vi forældrene om at være meget opmærksomme på deres barns sodavandsforbrug. Ikke mindst ved at undlade at sende hele kasser sodavand med eleven på skolen efter weekenderne.

Vi er (i det omfang det er muligt) opmærksomme på elevernes indkøb, og i grelle tilfælde beder vi eleverne om at tage større indkøb med sig hjem.
Det er ikke tilladt at medbringe større mængder slik og sodavand med sig på skolen efter weekender og videresælge det til kammeraterne.

Vi er underlagt Fødevarestyrelsens krav om egenkontrol, og de jævnlige kontrolbesøg følges op af tildeling af en smiley.

Se skolens aktuelle smiley her

Banner_gul_99x32