Vi forsøger at have et udbud af valgfag, som matcher ungdomskulturen. Derfor er vores udbud ikke en konstant størrelse. Eleverne vælger valgfag for det første halve år i startugen, og så vælger de nye valgfag ved juletid, gældende for det sidste halve skoleår. Inden eleverne vælger valgfag 2. gang, spørger vi dem, om der er valgfag, de har savnet, og om de har ideer til nye valgfag. I det omfang det er os muligt, vil vi forsøge at ændre valgfagsudbuddet efter elevernes input. Det nye valgfagsudbud kører så i 2. halvår, og det er det, vi starter det kommende skoleår op med. På den måde får vi løbende tilpasset vores valgfag til de unge mennesker. Det gør det selvfølgelig også lidt svært at beskrive på forhånd. Vi har dog valgfag, der som regel går igen. De er beskrevet herunder.

Jagttegn

Jagttegnsundervisningen er ikke en del af jagtlinjen. Alle elever kan vælge at tage jagttegn, uanset linje. Eleverne på jagtlinjen, som ikke allerede har jagttegn, forventes at tage jagttegnet på skolen.

Boldspil

Nogle år har vi boldspil som et samlet valgfag, andre år er der Volley og Fodbold som separate valgfag. Det afhænger af elevtilslutningen. Skolen råder både over hal og fodboldbane, og vi deltager gerne i de fælles turneringer, som vores efterskoleregion arrangerer.

Spring

Der skal laves saltoer og flikflak og meget mere, og alle kan være med. Når eleverne vælger Spring, får de også en særlig rolle i den fælles gymnastikopvisning. Det er nemlig eleverne fra Spring, der står for spring-delen af skolens opvisning.

Smykker

Eleverne lærer at lave smykker i sølv, hestehår og fimoler. Både drenge og piger er velkomne.