Vi forsøger at have et udbud af valgfag, som matcher ungdomskulturen. Derfor er vores udbud ikke en konstant størrelse. Eleverne vælger valgfag for det første halve år i startugen, og så vælger de nye valgfag ved juletid, gældende for det sidste halve skoleår. Inden eleverne vælger valgfag 2. gang, spørger vi dem, om der er valgfag, de har savnet, og om de har ideer til nye valgfag. I det omfang det er os muligt, vil vi forsøge at ændre valgfagsudbuddet efter elevernes input. Det nye valgfagsudbud kører så i 2. halvår, og det er det, vi starter det kommende skoleår op med. På den måde får vi løbende tilpasset vores valgfag til de unge mennesker. Det gør det selvfølgelig også lidt svært at beskrive på forhånd. Vi har dog valgfag, der som regel går igen. De er beskrevet herunder.

jagt i kano

Jagttegn

Uanset om du går på Jagtlinjen eller en af de andre linjer, kan du vælge valgfaget Jagttegn. Du skal lære teorien og alt det praktiske omkring det at gå på jagt. Jagttegnet kan påbegyndes det år man fylder 16. Der vil være en egenbetaling ifht selve prøven.

Boldspil

Nogle år har vi boldspil som et samlet valgfag, andre år er der Volley og Fodbold som separate valgfag. Det afhænger af elevtilslutningen. Skolen råder både over hal og fodboldbane, og vi deltager gerne i de fælles turneringer, som vores efterskoleregion arrangerer.

Spring

Der skal laves saltoer og flikflak og meget mere, og alle kan være med. Når eleverne vælger Spring, får de også en særlig rolle i den fælles gymnastikopvisning. Det er nemlig eleverne fra Spring, der står for spring-delen af skolens opvisning.

Smykker

Kun fantasien sætter grænsen når dit unikke smykke skal designes. Vi arbejder i sølv, hestehår, fimoler og meget mere. Få styr på teknikkerne og udlev din kreativitet. Både drenge og piger er velkomne.

Kampsport

I undervisningen vil du møde realistisk selvforsvar og kontrolleret sparring. Vi træner både stående og på gulvet med slag, spark, kast, kvælninger og ledlåse. Naturligvis kontrolleret så vi passer på hinanden. Vi laver styrketræning, konditionstræning og strækker ud så det bliver så all-round en træning som muligt. Vi træner både med slag- & sparkepuder, på faldmåtter og giver den gas til højt musik.

Træningen er sjov og der er garanteret sved på panden. De elever, som vælger faget, kommer rigtig tæt på hinanden både fysisk og socialt og der er altid et rigtig godt sammenhold på holdet. Kom og vær med!

Cambridge English

Vil du gerne have et internationalt anerkendt eksamensbevis på, at du er god til engelsk – eller bare blive endnu bedre til engelsk – så skal du vælge Cambridge English. Vi arbejder fokuseret på at blive klar til den eksamen, der ligger i foråret, men vi har også tid til at quizze og lave ordlege. Der vil være en egenbetaling ifht selve eksamen, som faciliteres af Cambridge University.

Foto

På Foto er der plads til alle niveauer – både mobilfotografen, der mest har taget snapshots og den rutinerede fotograf med eget kamera. Vi skal fotografere, optimere og redigere billeder taget med spejlreflekskamera og mobiltelefon. Du får mulighed for at lære en masse om kameraets funktioner og indstillinger, teknikker til det gode motiv og generelle do’s and don’ts. På Foto er der sammenhold og plads til hygge og gode grin.
Vi har kameraer og objektiver og andet udstyr, som du kan låne. Og hvis du har lyst, er det en oplagt mulighed, at blive en del af skolens SoMe-gruppe, der laver indhold til vores sociale medier.