Derfor skal du vælge Gastronomi

På Gastronomi vil vi sikre eleverne en bred grundviden om madlavning, ernæring, innovation, madkultur og bæredygtighed. Fra jord til bord tankegangen gennemsyrer undervisningen og i det hele taget hele skolens tilgang til økologi, ernæring og bæredygtighed.

Gastronomi bliver den logiske sammenhæng mellem vores økologiske landbrugslinje og køkken. Som en rigtig gastronomi efterskole skal vi udforske og udvikle fra jord til bord konceptet. Det bliver elevernes ansvar at etablere og vedligeholde de nødvendige økologiske køkken- og urtehaver, som madlavningen i undervisningen kræver. Ligeledes skal de have indsigt i landbrugsproduktion og den vej rundt få en forståelse for processerne og biodynamikken.

På Gastronomi er følgende af FN’s verdensmål i spil. Tryk på ikonet for at læse mere.

studerende på efterskole laver mad

Du får

En bred og grundig indføring i madlavning og aspekterne omkring, ud fra vores og dine tanker omkring økologi, bæredygtighed og ernæring. Du skal prøve at opfinde nye retter og eksperimentere med udviklingen af de kendte. Du skal med i hele processen, fra jord til bord!

Du vil også skulle bevæge dig over i det søde køkken. Vægtningen vil være 2/3 i det salte køkken og 1/3 i det søde.

Efterskole med madlavning
Efterskole med gastronomi
studerende i køkkennet på gastronomi efterskole
studerende på efterskole med madlavning

Møde dine undervisere

På gastronomi får du undervisning af rigtige kokke, som elsker at gå på
opdagelse i gastronomiens verden.

gastronomi lærer Trine
Trine Thorøe Olesen
Lærer og hørekonsulent - Krealab, dansk, trivselsteam, gastronomi
gastronomi lærer Dorthe
Dorthe Ravn
Kok og køkkenleder - Gastronomilinjen
gastronomi lærer Kim
Kim Graversen
Kok - Gastronomilinjen
gastronomi lærer Allan
Allan Bach Olesen
Autodidakt kok