Derfor skal du vælge jagt

På Bråskovgård Efterskoles jagtlinje skal vi på rigtig jagt – i mesterlære som i gamle dage hos far eller onkel. Vi arbejder med sikkerhed, etik og etikette. Vi skal prøve forskellige jagtformer: Trækjagt, trampejagt, pürshjagt, strandjagt, havjagt, rævejagt og klapjagt.

Efterskolen har adgang til skydebane, hvor vi træner flugtskydning i samarbejde med den lokale jagtforening. Skydningen foregår inden for banens åbningstider. På skolen råder vi desuden over en skydesimulator, som du kan bruge alt det, du vil.

Vores storslåede natur omkring Bråskovgård Efterskole tæller 70 hektar, herunder to skove med to shelters og en jagthytte. Efterskolen afholder jagt for gamle elever, hvor du sammen med jagtholdet står for planlægning og afvikling med efterfølgende jagtfrokost.

Det er en fordel, hvis du allerede har jagttegnet. Har du det ikke, forventer vi, at du deltager i jagttegnsundervisningen, som ligger uden for linjefaget.

Uanset om du ønsker en dejlig fritidsinteresse eller senere har planer om at uddanne dig inden for området jagt/natur, er jagt et godt springbræt.

Du får

Intense naturoplevelser og en grundig indføring i jagt, vildt og natur og herunder mulighed for at tage jagttegnet, hvis du ikke allerede har det.

Vi skal på rigtig jagt og prøve mange jagtformer.

Du lærer om indføring i vildtpleje, lokkere, mad af vildt, kragefælder, trofæbehandling, hundetræning og knivfabrikation.

Vi har fokus på, at du lærer håndværket fra bunden – sikkerhed, teknik og etik.

Der er mulighed for at medbringe din egen haglbøsse (kræver jagttegn) og/eller compoundbue.

Artikler fra jagt:

Bragt i Danmarks Jægerforbunds medlemsblad.
Download

Bragt i Jæger.
Jagt er mange ting. I denne artikel bragt i Jæger, giver Jørn fra Jagt et bud på, hvad jagt også er. Selvfølgelig anbefaler vi, at man som jæger melder sig ind i Danmarks Jægerforbund.
Download

Jagtlinjen i medierne

Mød din underviser

Jørn er manden, når det kommer til jagt på Bråskovgård Efterskole.

Jørn Nielsen
Lærer - Jagtlinjen, dansk

Jagt er et springbræt til