Se hvorfor du skal vælge Outdoor

På Outdoor brænder både elever og lærere for natur, friluftsliv, adventure, kammeratskab, sjov, hygge og udfordringer. Outdoor har sin egen registrerede kajakklub og klatreklub, og du kommer herfra med et IPP2 havkajakbevis, et sikringsbevis til væg samt en masse færdigheder der gør dig i stand til at planlægge og afvikle forskellige ture for dig selv og dine venner. Det gør tilsammen at vi kalder et år på Outdoor for en “Junior – friluftsvejlederuddannelse.” Og det er en oplagt linje for dig, som enten har interesse eller konkrete planer inden for dette felt.

Du vil opleve et fællesskab som bliver stærkere hver gang vi er på ture og udfordrer hinanden i vores aktiviteter.
Outdoor har fra efteråret 2020 en klatre- og bouldervæg i vores hal.

Vi har en hytte, to shelters og tre lejrpladser på efterskolen og to skove, hvor vi klatrer, bushcrafter, hygger, laver mad og sover. Derudover benytter vi os flittigt af statsskovene i nærheden til korte overnatningsture i hverdage og aktiviteter.

En gang om året tager vi på en lidt længere tur med mindst to overnatninger.

Når du er blevet fortrolig med vores turgrej, som fx telte, trangia’er, GPS’er og rygsække, må du låne det i weekender og ferier.

Du får

Oplevelser og udfordringer i naturen med dygtige og veluddannede instruktører. Du får en grundig indføring i alt det grej, vi bruger til f.eks. klatring og kajaksejlads.

Desuden får du nærvær og hyggelige stunder rundt om bålet sammen med dine efterskolekammerater.

Havkajak

Bliv uddannet i havkajak. du får ipp1 og ipp2-niveau. ipp2 giver adgang til at leje kajakker og deltage i klubliv mange steder i verden.

vi tager selvfølgelig også på tur i kajakken.

Klatring

Vi har fokus på træklatring og aktivitet i højden. f.eks. sover vi i hængekøjer under trækronerne. du får får sikringsbevis til klatrevæg.

Turlivet

“Drøm det, planlæg det, gør det.”
individuelle udfordringer og oplevelser i et stærkt fællesskab.

Snehuleturen er et at de store highlights på året og vi arbejder i øjeblikket på at udvide vinterfriluftsdelen med fx kompastræning på fjeldet.

Mød dine undervisere

På outdoor linjen møder du undervisere som har de korrekte certificeringer
og som brænder for naturen og dens udfordringer.

Henrik Bejerholm
Lærer - Outdoor og fysik
Søren Egtved Nielsen
Lærer - Outdoor, tysk og engelsk