Outdoor og adventure efterskole

Hverdagen med høretab på efterskole

Du vil både komme til at bo sammen med andre elever med høretab og hørende elever. Du får præcis de samme tilbud som de hørende elever. Alle skolens elever bliver fortalt, hvad det vil sige at have et høretab, og hvad der skal til for, at alle føler sig set og respekteret. Alle elever med høretab har efter behov fællestimer, hvor vi snakker om emner, der har med høretab at gøre. Nogle gange giver vi også undervisning, der vedrører høretabet. Skolens hørevejleder hjælper med audiologiske og hørepædagogiske problemer. Skolen kan hjælpe med ansøgninger om hjælpemidler, og vores hørevejleder står altid klar, hvis du har brug for råd og vejledning i hverdagen.

Det er altid rart at møde nogen, der har de samme udfordringer og kender den samme følelse. Her er du sjældent alene. Vi mødes med skolens hørervejleder for at udveksle erfaringer, snakke om fremtidsdrømme, rettigheder mm.

Vi ser efterskolen som et springbræt til din kommende ungdomsuddannelse. Det kræver styrke og mod at kunne tale for sig, og det kræver, at man kender sine behov, og de muligheder man har med et høretab.

De blev set og hørt for det, de var og kunne

Det giver bare så meget at være på en skole, hvor der er plads til at have et høretab. Vi har haft 2 hørehæmmede børn på efterskolen, og det var guld værd. De blev set og hørt for det, de var og kunne. I folkeskolen “var de der bare”, og vi skulle være glade for, at de kunne klare sig så nogenlunde. Men hvorfor nøjes med nogenlunde? Det fandt vi ud af, da de kom på Bråskovgård, de kunne lige pludselig meget mere end folkeskolen sagde. Og at være sammen med andre hørehæmmede er også en god ting, for så er man ikke helt alene om det “trælse”.

Vores 2 unge lærte at tro på sig selv og gå efter det, de ville og havde lyst til. Laura læser på uni i Ålborg matematik-teknologi (ingeniøruddannelse), og Emil er i gange med landmandsuddannelsen, og de klare sig super godt.

Vi har sendt vores tredje hørehæmmede barn afsted, og vi glæder os til, at hun får et ligeså godt år som hendes søskende. Vi håber, at andre forældre med hørehæmmede børn vil give deres børn den oplevelse, det er. Vi har dette år også et barn på efterskolen – han er normalthørende og har også et super år. Tak til Bråskovgård Efterskole. I har givet vores børn en god styrke med på vejen ud i det voksne liv.

Forældre